0

П овече от седмица след инцидента със звездата на Реал Мадрид и националния отбор на Франция Килиан Мбапе в Стокхолм, полицията в шведската столица продължава разследването си по обвиненията за изнасилване. Вестник "Афтонбадет" твърди, че полицаи са били в хотел "Банк" в центъра на града, където е била настанена компанията на Мбапе, за да събират доказателства. Полицаите са посетили апартамента, нает от френския футболист, както и са разпитвали част от персонала на хотела. Служителите на реда са прегледали и записите от вътрешните камери в хотела.

Засега прокуратурата в Стокхолм остава дискретна, но продължава да събира доказателства по аферата, като според местните медии именно Килиан Мбапе е основният заподозрян в изнасилването на млада жена в хотела.

На 10 октомври Мбапе бе забелязан да вечеря в Стокхолм във френски ресторант, след което е бил с компанията си в нощен клуб, където са били запазили частна зала. След това се появили неофициалните обвинения към футболиста, които той нарече "фалшива новина", а адвокатите му заплашиха, че ще подадат жалба за клевета. 

Според вестник "Паризиен" Килиан Мбапе наистина е имал сексуални отношения с жена в Швеция, но те са били напълно по желание и от двете страни. Футболистът дори имал съобщения в телефона си от младата жена, които доказват, че двамата са имали съгласувани близки отношения.