0

Ф утболната асоциация на Англия повдигна обвинения срещу шампиона на Англия Манчестър Сити. ФА обвинява "гражданите" в липса на контрол върху футболистите на клуба след драмата срещу Тотнъм в последните минути при равенството 3:3. 

Няколко играчи на Сити наобиколиха съдията Саймън Хупър в края на мача, след като той спря играта, а не даде авантаж, когато Джак Грийлиш се насочи към вратата на лондончани. Реферът отсъди нарушение срещу голмайстора на Сити Ерлинг Холанд в тази ситуация, въпреки че топката беше притежание на отбора на Пеп Гуардиола.

"Манчестър Сити е обвинен в нарушение на правилата на ФА, след като футболистите от отбора наобиколиха главния арбитър по време на двубоя от Висшата лига срещу Тотнъм. Клубът не можа да гарантира контрола върху своите футболисти в края на мача", се казва в съобщението на Футболната асоциация.

Манчестър Сити има срок до четвъртък, за да отговори на това обвинение. Шампионите са на трето място в класирането, на три точки зад лидера Арсенал. В сряда "гражданите" ще се изправят срещу Астън Вила.