0

Н осителят на Купата на България - Левски, ще се изправи срещу победителя от двойката между Вележ (Босна и Херцеговина) и Хамрун Спартанс (Малта) в третия квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.

ЦСКА пък ще срещне победителя от Сейнт Патрик Атлетик или Мура в същия етап от турнира. Това стана ясно след тегления днес жребий в централата на УЕФА в Нион. Първо „червените“ ще трябва да отстранят северномакедонския Гьорче Петров, с който ще спори във втория кръг от турнира, а „сините“ трябва да преодолеят гръцкия ПАОК.

Левски обаче извади късмет при жребия и ще срещне преодолими съперници, като столичани ще бъдат домакини в първата среща от третата фаза на квалификациите на 4 август. Реваншът пък ще бъде на 11-и същия месец.

ЦСКА обаче има лоши спомени от словенския Мура, който елиминира столичани в Лига Европа през 2012-а година. В първата среща вицешампионът на България ще бъде домакин, докато реваншът ще е на чужда земя.

Отборът на Ботев Пловдив пък ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Кизилжар Петропавловск (Казахстан) и Осиек (Хърватия) в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, ако преди това „канарчетата“ успеят да отстранят кипърския АПОЕЛ Никозия. 

Първите мачове са насрочени за 4 август, а реваншите - за 11 август, като в първата среща Ботев ще е домакин.