0

В ратарят Мануел Нойер има и друг проблем освен отпадането от Шампионската лига с Байерн по крайно нелеп начин. Оказа се, че той едва ли ще осъществи проект, с който смяташе да се занимава, след като излезе в пенсия. А това време приближава.

Националът бе хвърлил око на легендарно стопанство край Шлеиерзее и превръщането на основната му сграда в работещ хан за туристи. Тя е строена през 1814 година от тогавашният крал на Витесбах - Макс IIл От 2014 година обаче имотът е запуснат. Затова местната община реши да го обяви за продан. Нойер се зяви заедно с партньор и поиска стопанството, представяйки проект за модернизация. Той обаче бе отхвърлен първоначално, но по-късно Нойер разубеди общинарите и те го приеха.

Сега обаче срещу него скочи цяла армия от екологични организации -Федерацията за опазване на природата, Асоциацията за защита на планинския свят и Регионалната асоциация за грижа за родината. Те изпратиха петиция до парламента на Бавария, който да забрани строежите в Алпите. "Зелените" имат и сериозен коз - съседен град, който е задръстен от баровци и те надуха до небето цените на имотите и наемите.

Медиите обаче твърдят, че Нойер имал железен план, който ще представи в парламента. Според него до стопанството ще се ходи само пеш или с колелета.