0

П СВ Айндховен взе само минимален аванс от 1:0 след първия плейофен сблъсък с Макаби Тел Авив в Лигата на конференциите. "Филипсите" категорично бяха по-добрият отбор в мача, но не успяха да материализират по-осезаемо превъзходството си и да си осигурят повече спокойствие преди реванша.

Първото полувреме предложи повече интересни моменти. Още в 11-ата минута нидерландците поведоха в резултата. Коди Гакпо получи на границата на наказателното поле и с удар по земя отбеляза за 1:0.
Втората част бе доста по-постна откъм голови възможности пред двете врати. Домакините повече атакуваха, но така и не успяха да стигнат до втори гол.

Със същия резултат (1:0) датският Мидтиланд победи гръцкия ПАОК. Срещата на “МСХ Арена” беше решена още в 23-ата минута, когато се разписа Йоел Андерсон след асистенция на Евандер. Шведът получи топката в дълбочина от центъра на терена и хладнокръвно се разписа. Датчаните бяха по-добрия тим до края на полувремето, но до нов гол не се стигна.

В другите срещи, които завършиха в Лигата на конференциите Рапид Виена победи Витес с 2:1, а Фенербахче загуби от Славия Прага с 2:3.