0

Р еал Мадрид се класира за финала на Шампионската лига, в който на 28 май в Париж ще срещне английския Ливърпул. В поредна историческа вечер на футболния вулкан „Сантяго Бернабеу“ срещу Ман Сити отборът на Карло Анчелоти губеше в 89-ата мин. 0:1 мача и 3:5 полуфиналния двубой.

За да изригне и да възкръсне с 2 гола за една минута на бразилеца Родриго, с които, след 3:4 в Манчестър, общият резултат стана 5:5, се стигна до продължения.

В тях набралият инерция Реал, тласкан от бушуващите трибуни, довърши „гражданите“ на Пеп Гуардиола, а голът вкара задължителният Карим Бензема – в 95-ата мин. от дузпа.

С 3:1 на „Бернабеу“ след продължения и 6:5 общо в двата полуфинала „кралският клуб“ е на своя 17-ти финал в Шампионската лига, като 13 от тях са победни.

За Манчестър Сити, както преди това за ПСЖ, сблъсъкът с Реал ще остави смазващ и кошмарен спомен. С гол на Рияд Махрез в 73-ата мин. и уверена игра английският тим се виждаше на втори пореден финал в турнира. 

До 90-ата мин., когато Родриго изравни мача, а в следващата минута забоде спасителното 2:1, което водеше до продълженията и неизбежния гол на Бензема, фаворитът за Златната топка.

Ето какво предшестваше изригването на Родриго. 

В 88-ата мин. гостите по чудо не удвоиха аванса си - Грийлиш стреля остро отляво, Куртоа бе преодолян, но Милитао изчисти от голлинията, а Фодън се схвана и от метър не успя да вкара.

В 89-ата мин. отново Грийлиш литва двама защитници в пеналта, после бие ниско, но Куртоа спасява по невероятен начин с крак.

В момента, в който реферът показва 6 мин. добавено време, изглежда, че играчите на Сити няма за какво да се тревожат - водят с 1:0 в реванша и общо 5:3 от двата мача.

Но точно тогава Реал Мадрид е най-опасен. В 90-ата мин. центриране в пеналта на гостите при далечната греда е отклонено от Бензема пред вратата, където Родриго изпреварва всички - 1:1. Грохотът е оглушителен! Идва 91-ата мин. и ново центриране на Реал отдясно хваща "гражданите" в пълен шок и вцепенение, така резервата Родриго се извисява и отблизо прави 2:1 с глава: продължения.

В 93-ата минута на първото от тях Камавинга пуска към Бензема, ошашавеният защитник на Сити Диаш закъснява - нарушение и дузпа. Фаулираният се засилва за изпълнение и с точен удар в ъгъла в 95-ата мин. препарира Едерсон и оформя крайното 3:1 за историята.