0

У ЕФА подхваща разследване на случилото се в тунела след мача Будьо/Глимт – Рома снощи в Лигата на конференциите, завършил с победа 2:1 за норвежките домакини. Валят обвинения към треньора на Будьо Киетил Кнутсен, че едва не нокаутирал с кроше наставника на вратарите на „вълците“ Нуно Сантош. От своя страна норвежкият клуб пусна своята версия, според която Сантош тръгнал да души Кнутсен, при което норвежецът се защитил с боксов удар.

Първо капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини заяви, че старши треньорът на Будьо/Глимт Киетил Кнутсен е атакувал физически треньора на вратарите на италианския тим. „Случиха се наистина неприятни неща след мача“, каза капитанът на Рома пред телевизия Sky Sport Italia. „Техният треньор нападна нашия треньор на вратарите. Първо му каза някои неща, а после го атакува и физически. Това е тъжно, защото подобно поведение е обида за Рома, за играчите и треньорите. Срамота“, коментира Лоренцо Пелегрини.

Според италианската медия, норвежката полиция е разпитала Кнутсен, Нуно Сантош и играчите, които са станали свидетели на случката.

“След седмица ни предстои мач, който искаме да спечелим. Но честно казано, все още съм развълнуван от това, което видях. Наистина е срамно. Сега искаме да изпратим Будьо/Глимт у дома заради това, което се случи извън терена“, каза още Пелегрини.

От Будьо обаче увериха, че имат видео на случилото се, което е дадено на УЕФА. Норвежкият клуб всъщност не отрича, че неговият треньор е ударил с юмрук треньора на вратарите на „вълците“, но уточнява, че това е защитна реакция след като Нуно Сантош е щял да удуши Кнутсен. 

УЕФА започва разследване: „В съответствие с член 31 (параграф 4) от Дисциплинарния правилник е назначен инспектор по етика и дисциплина, който да проведе разследване на докладвани инциденти, които биха възникнали в края на четвъртфиналите на Лигата на конференциите между Будьо/Глимт и Рома. Информацията за това ще бъде предоставена своевременно." 

Според „Гадзета дело спорт“ в началото на седмицата ще има вече нещо повече по случая. 

„Поведението на Рома е физическа атака срещу Кнутсен и системна атака срещу нашите ценности“, казват от Будьо.

Думата взема и треньорът Кнутсен: „Всичко кулминира с физическа атака срещу мен в тунела на играчите. Бях нападнат физически. Той ме хвана (Нуно) за врата и ме бутна към стената Съвсем естествено е, че тогава трябваше да се защитавам.“ 

Ще бъде подадена жалба срещу Нуно Сантош: „Няма друг избор, освен да го докладваме на полицията въз основа на физическото нападение над Киетил Кнутсен. Това е системна провокация."

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо, когото норвежки запалянковци замеряха със снежни топки, не каза нищо за инцидента с помощника си.