0

В последните дни гръцките медии не спират да правят драми около липсата на опит в играчите на ПАОК. Причината е, че Разван Луческу заяви състав в УЕФА с няколко играчи, на които им предстои да направят дебют в Европа. Ако бъдем по точни – става въпрос за 7 души. Към това трябва да прибавим и обяснението, че става въпрос за нови попълнения. Едно от тях дори идва от Южна Америка (б.р. Николас Калиата) и тепърва ще се запознава в турнирните битки на континента. 

И ако „двуглавите орли“ имат причини да се оплакват, то какво да каже Станимир Стоилов. Треньорът на Левски има в съблекалнята си едва петима футболисти, които са калени в мачове в Европа – Николай Михайлов, Георги Миланов, Ноа Сонко-Сундберг, Ивелин Попов и Филип Кръстев. Те общо имат 139 двубоя зад гърба си. Лидер е Георги Миланов с 58 мача, а Попето и Ники имат по 36. Редно обаче е да отбележим, че единствено Попов има пресни спомени от мачове в Европа, където за последно се подвизаваше със Сочи. Спомените на Ники са от времето му като страж на Твенте, а Миланов ще се завърне в турнирите след 3 години пауза.

Спомените на Сундберг пък са от далечната 2015 година. Кръстев също почива 2 години докато търсеше реализация във Белгия, Франция и Нидерландия. Ако влезем в стилистиката на комшиите, то Мъри трябва да къса ризата си, Наско да си скубе косите, а Иво Ивков да не спира да реве от здрач до зори. 

Още интересни данни преди двубоя четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"