0

К атарският шейх Джасим бин Хамад ал-Тани иска Неймар да стане основният му коз за получаване на мажоритарния пакет от акции на Манчестър Юнайтед.

В петък вечерта изтече последният срок, в който желаещите да купят клуба от семейство Глейзър трябваше да направят финалните си трети оферти.

Според „Сън“ предложението на шейха е в размер на 5,5 милиарда паунда, а големият бонус трябва да е нападателят на ПСЖ. Приближените на Джасим бин Хамад ал-Тани вече са провели разговори със своите сънародници, които управляват френския клуб, относно възможността бразилският национал да премине на „Олд Трафорд“. От своя страна най-скъпият футболист е дал съгласието си за трансфер при „червените дяволи“. Във Франция от доста време се спекулира, че Неймар не се разбира с другия ас в атаката на парижани - Килиан Мбапе. 31-годишният бразилец има договор с ПСЖ до лятото на 2025-а, а според запознати той няма нищо против да се пробва във Висшата лига.

Шейх Джасим също така се е ангажирал да изплати всички дългове на Юнайтед и да осигури средства за реконструкцията на „Олд Трафорд“ и клубната база в Карингтън. Освен това е обещал и значителни инвестиции за подсилване на състава на Ерик тен Хаг.

След офертата от Катар е пристигнала и тази от сър Джим Ратклиф, който е поискал малко над 50% от клуба. Според неговото предложение Аврам и Джоел Глейзър ще останат като миноритарни съсобственици и ще притежават 20%. По-рано от американската фамилия обявиха, че желаят 6 млрд. паунда за акциите на 20-кратните шампиони.