0

Ч елси пропусна да си тръгне с победа от гостуването на Шефилд Юнайтед, след като в 3-ата минута на добавеното време Оливър Макбърни вкара за крайното 2:2. "Сините" от Лондон регистрират седми мач подред без поражение, но това не променя кой знае колко ситуацията им – остават на 9-о място с 44 точки.

Домакините, които на два пъти изравняваха, са си категорично на последното 20-о място с 16 точки и фаворит номер 1 за изпадане.

Лондончани откриха резултата в 11-ата минута, когато Тиаго Силва се разписа след комбинация от ъглов удар и асистенция на Конър Галахър. 

Постепенно домакините подобриха играха си и в 31-ата минута стигнаха до равенство, дело на Джейдън Боугъл. 

Въпреки че играеха в определени моменти добре, домакините трябваше да преглътнат нов гол. В 66-ата минута Нони Мадуеке с удар от границата на наказателното поле отново даде преднина на лондончани.

„Остриетата“ се хвърлиха в атаки в последните 10-12 редовни минути и няколко пъти бяха близо до гола. 

В добавеното време Камерън Арчър засече центриране в наказателното поле и насочи топката успоредно на голлинията, където дебнеше Оливър Макбърни, за да я прокара в мрежата на Челси.

В последния мач от кръга Тотнъм победи Нотингам Форест с 3:1 като домакин в двубой от 32-ия кръг на английската Висша лига. Лондончани нямат поражение вече трети мач от шампионата и се изкачиха на четвърто място във временното класиране с 60 точки, колкото има и петият Астън Вила, но от една среща повече. Нотингам Форест е 17-и с 25 точки към момента.

Футболистите на Тотнъм поведоха в 15-ата минута след автогол на бразилеца Мурило от Нотингам. Домакините имаха претенции за дузпа в 23-ата минута на мача, но такава не бе отсъдена.

Крис Ууд бе оставен непокрит от защитата на "шпорите" и изравни за гостите в 27-ата минута след като получи удобен пас от Антъни Еланга.

Нидерландският защитник Мики ван де Вен донесе преднина от 2:1 за Тотнъм в 52-ата след чудесно подаване от капитана Хюн-мин Сон, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Нотингам Форест.

Шест минуи по-късно испанецът Педро Поро покачи преднината на домакините на 3:1. Тотнъм можеше да вкара и четвърти гол във вратата на гостите, но Сон не успя да преодолее стража на гостите, пише БТА.