0

Е вропейският шампион Манчестър Сити се наложи над японския Урава Ред Даймъндс с 3:0 и се класира за финала на Световното клубно първенство, което се провежда в Джеда. В спор за титлата английският тим ще срещне бразилския Флуминензе, който преди ден победи египетския Ал-Ахли.

"Гражданите" откриха резултата едва в добавеното време на първата част, като Мариус Хойбратен от японския отбор си вкара автогол.

Матео Ковачевич удвои аванса за тима на Пеп Гуардиола в 52-рата минута след асистенция на Кай Уолкър. Само седем минути по-късно Бернардо Силва вкара и трети гол за Сити със самостоятелна акция, с което реши спора от срещата.

Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд не взе участие в мача, тъй като все още лекува контузия на крака. Норвежкият нападател пропусна и последните два мача на отбора в първенството. В групата на англичаните не попадна и белгийският национал Кевин Де Бройне, който поднови тренировки в понеделник, но очевидно е рано за него да влезе в игра. Контузен за този мач бе и друг белгийски национал Жереми Доку.

Финалът на турнира ще се играе в петък, пише БТА.