0

Ф утболната суперзвезда на Испания Ламин Ямал посети в болницата баща си, който 40 часа по-рано бе наръган с нож при нападение в каталунското градче Матаро, на 30 км от Барселона.

Самият Мунир Насрауи вече е в стабилно състояние и успокои с публикация в „Инстаграм“.

„Благодаря на всички за подкрепата. Вече се чувствам по-добре. Прегръдки“, написа 32-годишният мароканец.

Вестник „Ла Вангуардия” разкрива как се стига до криминалния инцидент, за който вече са арестувани 4-ма души – сънародници и съседи на пострадалия.

Фактически те му устройват капан късно в сряда вечерта на паркинг, където уж е трябвало да се сдобрят, след като няколко часа по-рано се изпокарват в родния квартал на Ямал – „Рокафонда”. Тогава дете, играещо си на един от балконите, бута или хвърля бутилка с вода, която залива бащата на крилото на Барса и на европейския шампион Испания.

"Насрауи се вбесява и реагира толкова емоционално, че бащата, доведеният брат и дядото на детето излизат на улицата, за да се разправят с него", сочат свидетелски разкази в полицейския доклад. На място пристигат и ченгета, които го успокояват.

Вечерта обаче тримата споменати плюс техен авер обграждат Насрауи безмълвно на паркинга и го намушкват 3 пъти – отстрани близо до белия дроб и в корема. За щастие приятел на жертвата се появява случайно и предотвратява по-голяма трагедия, а и линейката пристига бързо и го откарва в университетската болница „Триас и Пуйол” в град Бадалона, който е на 10 километра от Барселона и влиза в нейната мега агломерация.