0

СПОРТ

Меси и Стоичков, два мита на барселонизма се събраха в Маями. Христо от десетина години живее там и сега е идеалния събеседник, за да коментираме бъдещето на Лео в МЛС и процесите в Барса.

 - Как намирате решението на Меси да дойде в Маями?

 - Като зрител естествено съм доволен. Мисля, че това бе най-добрият ход за него и семейството му. Маями е голям град, който си мисли, че е само туризмът и плажът греши. Тук Меси и семейството му ще се чувстват отлично. Мисля, че той ще продължи да играе на топ ниво защото е професионалист. Навремето и аз минах по същия път. След Барса изкарах една година в Япония, после три в Чикаго и накрая още една във Вашингтон и навсякъде се справях добре.

 - Тоест не споделяте критиките на Кристиано Роналдо, че Лео отива в слабо първенство....

 - Така може да говори единствено човек, който не е гледал мачове от МЛС. Това е силно първенство и то непрекъснато продължава да се развива благодарение на Дон Гарбър (б.р. шефът на Мейджър Лигата, който лично отговаря за маркетинга). Той е в отлични отношения с Инфантино и Чеферин и иска да доведе финала в Шампионската лига тук. Със сигурност не го е страх от проекта на Саудитска Арабия, който е колос на глинени крака и ще свърши като напъните на Китай. За разлика от тях моделът на САЩ е устойчив. Те имат над 250 футболисти, които играят зад граница в качествени първенства и са амбицирани да стигат далеч на световното през 2026 г., когато са домакини на турнира.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"