0

Б арселона ще подаде жалба до УЕФА срещу съдийството на мача срещу Интер, пише вестник "Спорт". Каталунците са недоволни заради различни критерии при играта с ръка, които главният рефер Славко Винчич и особено съдиите на системата ВАР приложиха в двубоя, който Интер спечели с 1:0 в груповата фаза на Шампионската лига.

От лагера на Барса претендират за неотсъдена дузпа в тяхна полза за игра с ръка на Дензъл Дъмфрис, докато за идентична ситуация на отсрещната страна бе отсъдена игра с ръка на Ансу Фати и съответно отменен гол на Педри. 

Гневът на каталунците се стоварва основно върху ВАР съдията от Нидерландия Пол ван Бьокел, който реши и двете ситуации в полза на Интер. 

Ако Барселона не се класира в елиминациите на Шампионската лига, клубът ще се лиши от очаквани и заложени в бюджета приходи от 30 милиона евро. Заради това всеки от оставащите 3 мача – с Интер, Виктория и Байерн, е финал на живот и смърт за отбора, воден от Шави. Ръководството е подготвило бюджет с прогноза за класиране на 1/8-финал (премията е 9,6 милиона евро) и достигане поне до 1/4-финал (10,6 млн. Евро).

Вестник "Спорт" припомня, че Ван Бокел отговаряше за ВАР и в мача между Байерн и Барса от Шампионска лига, когато не отсъди дузпа за Барселона при спорна ситуация за нарушение срещу Дембеле.