0

Г ьозтепе се наложи над Ерзурумспор с 3:0 на препълнения до краен предел стадион „Гюрсел Аксел“ в мач от 29-ия кръг във второто ниво на турския футбол – Първа лига.

С този изразителен успех воденият от Станимир Стоилов тим се реваншира пред своите фенове в Измир, след като допусна да бъде обърнат от 2:0 до 2:3 в края на мача с Коджаелиспор в миналия кръг.

Гьозтепе успя да поведе преди да се изминали и 60 секунди от мача, след като Ромуло се разписа във вратата на Ерзурумспор. Гостите останаха с човек по-малко на терена в 59-ата минута, когато Джелал Ханалп получи директен червен картон.

Бразилецът Ромуло удвои преднината за Гьозтепе с попадението в 71-вата минута, а пет по-късно резултатът стана 3:0, след като в опита си да изчисти топката Мустаха Юмлу я прати в собствената си врата.

След този успех Гьозтепе вече има 59 точки в актива, заемайки 2-ро място в Първа лига, като воденият от Мъри Стоилов тим е на 9 точки от третия Сакарияспор, който има друг български представител в лицето на Здравко Димитров. Ерзурумспор пък е на 10-та позиция с 40 точки.