0

Кошмарните резултати на Челси през този сезон няма да доведат до уволнение на мениджъра Маурисио Почетино, категорични са медиите в Англия. Основната причина за това е тлъста неустойка, която пази аржентинеца и неговия щаб от това да бъдат изритани от шефовете на клуба. „Дейли Мейл“ твърди, че Почетино и екипът му ще трябва да получат над 10 милиона паунда общо, ако се стигне до преждевременното им освобождаване. Всички имат договори за още 18 месеца, но неустойката пада с напредване на времето.

Американските собственици на Челси няма да пипат Почетино, но това до голяма степен ще се случи, ако отборът не успее да се класира за евротурнирите. Засега изглежда, че това няма шанс да се случи, тъй като „сините“ са чак на 11-то място с актив от 31 точки. Челси е сериозно притиснат и от Финансовия феърплей и затова също не може да си позволи да махне сега Почетино.

Новото ръководство на клуба вече плати като компенсации 10 милиона паунда на Томас Тухел и 13 милиона паунда на Греъм Потър. Челси освен това похарчи 1 милиард паунда за нови играчи и най-вероятно ще трябва да продаде няколко футболисти още до края на юни, за да балансира счетоводството си.