0

З вездите на Ливърпул носят мозъчни сензори по време на тренировка, докато мениджърът на „червените“ Юрген Клоп мъдри как да спечели финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид в събота в Париж.

Победата би донесла хеттрик от купи на Ливърпул, след тези за Купата на лигата и ФА Къп.

С най-новата технология Клоп се надява да подготви по-добре своите момчета срещу „кралския клуб“.

Мозъчният скрийнинг става със съдействието на технологията на германския невролог д-р Никлас Хауслер и неговия бизнес партньор Патрик Ханшке. Според The Athletic Ливърпул е наел съоснователите на компанията neuro11, за да помогнат техните звезди да достигнат оптималното си психическо състояние.

Технологията е специално разработена за директно въздействие на мозъка.

В резултат на това тези, които използват технологията, са в оптималното психическо състояние, необходимо за изпълнение на задачи на най-високо ниво.

На поредното занимание на Ливърпул крайните защитници Трент Александър-Арнолд и Костас Цимикас бяха забелязани да тренират с прикрепени електроди на главите за събиране на данни, които могат да се използват за индивидуално напасване на техните програми заподготовка. Уебсайтът neuro11 рекламира своята технология като „най-съвременни тренировки за умствена сила за спортисти“.

Те работят с Ливърпул от миналия август. Технологията изглежда  работи. Червените отбелязаха 15 гола от заучени статични положения във Висшата лига в току-що отминалата кампания, колкото и шампионите от Манчестър Сити.

Откакто neuro11 тренират умствената сила на възпитаниците на Клопо Ливърпул протегна ръка към историческо каре от титли - след Купата на лигата „Карабао” и ФА Къп, само точка ги лиши и от титлата на Висшата лига в инфарктния последен кръг.

Сега остава последната стъпка – срещу Реал, отбора с чудодейните и необясними обрати в мачовете си досега. И мозъчната атака с последен крясък на технологията може да се окаже решаваща на „Стад дьо Франс“ в Париж в събота, надява се Клопо.