0

Т отнъм на два пъти повеждаше в резултата срещу гостуващия Саутхемптън, за да остане с празни ръце накрая – 2:3 с късен гол на Че Адамс за „светците“.

Два гола за три минути – на Мохамед Елиунуси и на Адамс, матираха почти по идентичен начин вратаря на „шпорите“ Лорис.

Всичко започна подозрително късметлийски за Тотнъм – в 18-ата мин. Беднарек си вкара автогол и домакините поведоха за пръв път. Броха изравни в 23-ата мин., но Сон отново изведе „шпорите“ напред в 70-ата. - 2:1.

Това не се оказа достатъчно дори за равен – Елиунуси и Адамс удариха в 79-ата и 82-ата мин. За триумфа на отбора на Хазенхютъл. С трите точки Саутхемптън се изкачи до десето място, а Тотнъм остана седми, на 4 т. От челното каре.

Шампионът и лидер Манчестър Сити надви с 2:0 у дома Брентфорд с голове на Махрез (40-ата от дузпа за фаул срещу Стърлинг) и на Де Бройне в 69-ата след гаф на вратаря на гостите Рая.

Отборът на Пеп Гуардиола е пръв с 60 точки от 24 мача, вторият Ливърпул е с 48, но с два мача по-малко. Пред Брентфорд, който не включи в състава датчанина Кристиан Ериксен, се очертава свирепа битка за оцеляване след 6 поредни загуби във всики турнири.

Най-зрелищният мач за вечерта обаче бе на „Вила Парк“, където домакините от Астън Вила поведоха с 3:1 срещу Лийдс, но останаха само с една точка след като гостите изравниха за 3:3. „Хаос е точната дума – дори аз трябваше да си поемам дъх на полувремето“, каза мениджърът на Вила Стивън Джерард. „Беше чудесна реклама на Висшата лига, но ние трябва да си подобрим играта в защита и да спрем да пускаме евтини голове“.

За Астън Вила вкараха Коутиньо (30) и Джейкъб Ремзи (38, 43), за Лийдс герой бе Джеймс с 2 (9, 45+2), изравнителният гол бе за Йоренте в 63-ата.

Норич Сити и Кристъл Палас направиха 1:1 - Пуки изведе "канарчетата" напред още в първата минута, Заха изравни в 60-ата и изпусна да донесе победата, като изпорти дузпа 3 мин. по-късно.