0

11-годишно момче беше намушкано с нож на футболно игрище в Испания. Детето е починало по-късно, а престъпникът е избягал. Инцидентът е станал в спортен център в град Мосехон в провинция Толедо. 

Момчето играело футбол с други деца, когато изненадващо към него се запътил мъж с качулка и го намушкал с нож. След нападението мъжът продължил да се държи агресивно, поради което останалите избягали.

Въпреки намесата на медиците от спешната помощ, която дори е докарала хеликоптер за евакуация на жертвата в интензивно отделение, те не са успели да спасят живота му. 

За инцидента веднага била информирана полицията, която изпратила една дузина патрулки да издирват предполагаемия извършител. В спортния център има монтирани няколко камери, които трябва да помогнат за идентифицирането на убиеца, чиито мотиви не са известни.

Съобщава се още, че спортният център е бил затворен за посетители, но и децата, и престъпникът са влезли вътре.

Според ABC нападателят е избягал със сив Форд Мондео. Името на жертвата е Матео и е бил възпитаник  на местното спортно училище. Досега в Мосехон не са се случвали инциденти, градът е доста спокоен.

Източник gong.bg