0

Б авно, тромаво, безидейно! Ревна Хърватия по повод представянето на националния отбор на старта на Мондиал 2022 - 0:0 с Мароко. "Без реални решения в атаката и с няколко добри намеси на Доминик Ливакович, Хърватия спечели точка, с която все пак е в борбата в Група F", обяви сайтът Индекс.

Първото полувреме може да се каже, че бе кошмарно на Модрич и компания. На няколко пъти защитата на тима се намеси успешно при нахлувания на Хаким Зиеш, Юсеф Ел Несри. Тимът оцеля благодарение на  Марсело Брозович и Деян Ловрен.

Хърватия се събуди едва в последните минути на първата част. Преди това финалистите от последното световно първенство разчитаха на дъги извеждащи пасове, които бяха лесни за разгадаване.

Мароканският вратар  Ясин Буну се отличи секунди преди края на първата част, когато със сетни усилия спаси удар на Никола Влашич. Шут на Модрич пък мина над гредата. Втората част не донесе промяна. Мароко продължи да действа стабилно в защита, а Хърватия се чудеше какво да прати с топката. Влашич пък бе заменен принудително с Пашалич заради контузия. Най-голям шанс за гол се отвори пред Деян Ловрен, който се плъзна до дясната греда на Буну в 51-ата минута. Амрабат обаче изби.

До края Модрич и компания натискаха, но без успех.