0

М ениджърът на Челси Греъм Потър е уволнен, съобщиха от английския футболен клуб. Според добре информирания журналист Фабрицио Романо вече има преговори с уволнения треньор на Байерн Юлиан Нагелсман.

Потър бе освободен 24 часа след домакинската загуба с 0:2 от Астън Вила, която остави "сините" във втората половина на класирането във Висшата лига. 

Функциите на мениджър временно ще бъдат иззети от испанеца Бруно Салтор, който досега бе част от щаба на Потър. Той ще бъде третият наставник на тима този сезон след Потър и уволнения преди това Томас Тухел.

Греъм Потър се задържа на кормилото на Челси за едва 31 мача, в които тимът постигна само 12 победи, като пет от тях дойдоха в първите му шест мача. Въпреки това лондончани ще играят на четвъртфиналите в Шампионската лига, където техен съперник е актуалният носител на трофея Реал Мадрид. 

Любопитно е да се отбележи, че Потър е вторият уволнен мениджър във Висшата лига за деня. В ранния следобед в неделя от Лестър съобщиха, че се разделят с Брендън Роджърс, припомни БТА.