0

Е вропейската футболна асоциация (УЕФА) обяви днес, че отменя окончателно мача от груповата фаза в турнира Лига на Конференциите между Тотнъм (Англия) и Рен (Франция). Причината е, че не може да бъде намерена подходяща дата, когато срещата да се изиграе, съобщава gong.bg.

В свое изявление УЕФА съобщава, че крайният резултат от тази среща ще се определи следващата седмица на съвещание на Контролната, етична и дисциплинарна комисия.

Резултатът е от ключово значение за два отбора – за Тотнъм, който е трети в групата, и за втория Витес от Нидерландия. Рен се класира направо за осминафинала като първенец. При запазване на сегашното класиране Витес ще продължи напред.

"Двата клуба (Тотнъм и Рен) не успяха да намерят подходяща дата за пренасрочване на сблъсъка в четвъртък и „като последствие, мачът няма да се проведе“, обясниха от Европейската футболна централа.

В нощта на четвъртък от Тотнъм обявиха, че срещата няма да се играе, тъй като много футболисти са се заразили с коронавирус. Мениджърът на клуба Антонио Конте обяви, че осем футболисти и петима други- служители или хора от щаба, са заразени. От Рен реагираха бурно и отказаха мачът да бъде отлаган. Дълго време се смяташе, че ще се търси дата за изиграването му.

От Рен разкритикуваха решението на Тотнъм да не се играе мача, тъй като те бяха вече пристигнали в Лондон. И поискаха УЕФА да принуди лондончани, тъй като те са домакини и могат да намерят достатъчно здрави играчи.