0

П резидентът на Европейската футболна централа (УЕФА) Александър Чеферин нарече „неуместно“ поведението на шефа на Испанската федерация по футбол и вицепрезидент на изпълкома на УЕФА Луис Рубиалес по време на награждаването след финала на Световното първенство за жени в интервю за френския спортен вестник "Екип".

Оценката на УЕФА дойде доста късно, отбелязват европейските медии.

Клип закова Джени Ермосо в грозно двуличие

Рубиалес се оказа на мушката на целия свят, вкл. и на ООН, след като целуна по устните испанската националка Джени Ермосо след победата на Испания над Англия с 1:0 в мача за трофея.

В първото си публично изявление за инцидента, Чеферин коментира пред "Екип", че поведението на Луис Рубиалес е неуместно, но подчерта, че случаят е към ФИФА, която организира първенството и вече вече започна разследване на събитията.

"Аз съм адвокат и един от вицепрезидентите на ФИФА. Неговият (на Рубиалес) случай е ръцете на Дисциплинарната комисия на международния ръководен орган. Всякакви коментари от моя страна биха били приети като натиск", каза президентът на УЕФА.

Словенецът добави, че случилото се е засенчило постижението на испанския национален отбор и подчерта: "Разбира се, че това, което той направи е неуместно. Всички знаем това. Надявам се, че и той знае, че е неуместно. Това е достатъчно засега, защото Дисциплинарната комисия ще реши", заяви още Чеферин. 

Попитан за ролята на Рубиалес в УЕФА, където той е вицепрезидент на Изпълнителния комитет от 2019 година, Александър Чеферин изтъкна, че той е "отстранен от всички функции, навсякъде. Няма нужда да го отстраняваме два пъти".

Целувка, засенчила и Холивуд: Наглият жест на Рубиалес стигна и до ООН

Рубиалес наемал вила за оргии