0

К евин Чобот може да се превърне в голямата изненада в състава за Унгария срещу родните национали, прогнозират медиите в Будапеща. Футболистът на Уйпещ предизвика фурор в петък, след като се появи като резерва и почти с първото докосване на топката можеше да се разпише за победата над Естония. Той обаче нямаше късмет.

Въпреки това Чобот обра овациите на близо 41 000 фенове, които гледаха контролата с естонците. Освен това той има статута на един от най-бързите играчи в унгарското първенство, а защитата ни показа при загубата от Черна гора, че малко трудно се справя с подобни играчи. Феновете го поставиха на седмо място сред най-добре представилите се срещу Естония. Номер е 1 е Дибуш, а втори се нареди Керкез.

Иначе овации имаше за Марко Роси, който записа мач номер 50 начело на националния отбор. „Още 50 пъти да водите Унгария“, пожела му премиерът Виктор Орбан.

Роси влиза в доста елитна компания пък отчетоха медиите. Малцина са хората, които са оцелели толкова дълго време начело на Унгария. Рекордьорът Лайош Бароти е водил националите цели два пъти, за да стигне до 117 мача. Легендарният селекционер Густав Шебеш е бил начело на тима в 69 мача и се нарежда на второ място. Последният с 50 мача пък е Калман Месьоли (б.р. мачовете му са в три периода – 1980/83, 1990/91 и 1994/95).
Предшественикът на Роси – Жорж Ликенс, издържа на този пост цели....четири двубоя.