0

Н евероятен южноамерикански трилър донесе титлата на Бока Хуниорс в Аржентина за 2022 година. Сензационното е, че вечният съперник и кръвен враг на “генуезците” Ривър Плейт подари титлата на “синьо-жълтите”. Това се случи в последните секунди на последния 27-и кръг на Лига Професионал, когато “милионерите” разбиха мечтите на 60 000 фенове на претендента Расинг, който имаше нужда от победа, като и при липса на такава от страна на Бока, ставаше шампион.

Секунди преди края на редовното време на стадион “Хуан Доминго Перон” при резултат 1:1 домакините получиха право да изпълнят втора дузпа, докато Бока Хуниорс играеше при 2:2 срещу Индепендиенте, но не се виждаше как ще стигне до трите точки. Националният вратар на Аржентина Франко Армани, който преди това на няколко пъти спаси своя тим, парира дузпата и шокира играчите на Расинг, докато над 50 000 на препълнения “Бомбонeра” полудяха от радост.

Секунди по-късно “милионерите” тотално матираха Расинг с втори гол в продължението, като направиха нещо сензационно за историята на Аржентина. Ривър Плейт сдаде чаканата осем години титла, като я връчи в ръцете на най-омразния отбор за своите фенове - този на Бока Хуниорс. 

Така най-успешният треньор в историята на “червено-белите” Марсело Гаярдо напусна клуба с победа, която ще се помни вечно от феновете на двата най-големи гранда в родината на Диего Армандо Марадона и Лионел Меси.

Източник: Gong.bg