0

С тарши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич е убеден, че "жълто-черните" са били по-добрият отбор на терена в първия мач срещу кипърския АПОЕЛ (Никозия), завършил 0:0 на ст. „Васил Левски“ в София. Той изрази увереност, че "канарчетата" могат да отстранят кипърския тим в реванша в Лигата на конференциите.

"Беше тежък мач срещу силен съперник. Мисля, че цялостно ние бяхме по-добрият отбор на терена. Знаехме, че противникът има много качествени състезатели, но не е в най-добрата си физическа форма. Представихме се много добре в първите 25 минути. 

Пресирахме високо и имахме няколко възможности за гол. След това загубихме малко от интензитета си и това даде възможност на АПОЕЛ да застраши вратата ни. 

В края на полувремето създадохме два чисти шанса и бяхме задължени да вкараме поне единия от тях. През втората част направих двойна смяна прекалено рано, вкарвайки в игра двама централни нападатели, което отне от скоростта в играта ни", коментира Валентич.

"Модерният футбол е тактически. Днес успяхме да изненадаме съперника, а те не ни изненадаха с нищо. Бяхме анализирали добре силните страни на АПОЕЛ и знаехме какво да очакваме", допълни той.

"В сравнение с двата мача, които изиграхме в първенството срещу Хебър (Пазарджик) и Ботев (Враца), днес се представихме на много по-добро ниво. Видях играта на тима, която искам да виждам във всеки мач. 

С футболистите, които се завърнаха в игра, се видя, че качеството в играта ни се повиши много. Тези играчи показаха самочувствие и увереност в действията си. Трябва да направим всичко възможно, за да спечелим реванша в Никозия, въпреки че се очаква АПОЕЛ да получи подкрепата на над 20 хиляди привърженици. Считам, че имаме качеството да отстраним този съперник", завърши Азрудин Валентич.

Колегата му от АПОЕЛ Софронис Августи не скри задоволството си от нулевия резултат като гост, който остава всичко да се реши в Никозия.

"Това беше само първият мач от сблъсъка. Всичко ще се реши в Никозия. Играхме добре и успяхме да ограничим силните качества на ключовите състезатели на Ботев. 

Срещата днес беше първа официална за нас през сезона и беше нормално през втората част да намалим оборотите, да се опитаме да запазим резултата и да не допуснем гол. Знаем какво трябва да направим в реванша, за да излезем крайни победители. Благодаря на нашите фенове, които дойдоха в София, за да ни подкрепят", коментира Августи.

"Имахме няколко важни футболист, които не бяха с нас за гостуването в София, но играчите, които ги замениха в състава, се справиха на добро ниво", допълни той.
Старши треньорът на кипърския тим се надява публиката на АПОЕЛ да помогне на отбора му в реванша.

"Във втория мач ще бъдем по-агресивни, защото ще разчитаме на подкрепата на феновете ни. Днес успяхме да неутрализираме силните страни на Ботев, но трябва да бъдем по-фокусирани, защото направихме някои грешки в хода на срещата и трябва да се опитаме да отстраним неточностите за реванша", завърши наставникът на АПОЕЛ.