0

Н аполи вече гали скудетото, като може да бъде обявен за шампион на Италия още следващата седмица, ако бие Салернитана, а Лацио падне от Интер.

Неаполитанците направиха гигантска крачка към третата си титла, като удариха 1:0 Юве в Торино с гол в 93-ата мин.

Влезлият в 86-ата мин. италианец Распадори бе автор на попадението с безпощадно воле с левачката през краката на безпомощния Шчесни. 

Юве излезе срещу Наполи с Бремер, Киеза, Влахович и Ди Мария на скамейката, но въпреки ротациите на треньора Алегри, бианконерите упражниха силен натиск върху гостите, които на магия удържаха на нула в първите 20 мин.

След този напор на Юве, Наполи започна да контролира мача с много периоди с процент на притежание на топката над 70%. Надмощие, което не се превърна в голове тъй като хората на Спалети бяха неточни в последните метри.

Второто полувреме започна, както завърши първото: с доминация на Наполи, докато Юве дебнеше на контри с Костич и Куадрадо.
Макс Алегри пусна на терена Киеза и Ди Мария, „Старата госпожа“ стана още по-опасна на контра.

Осимен удари греда с шут от пеналта в 70-ата мин. В 83-ата пък Ди Мария вкара топката в мрежата на Наполи, но гол не бе зачетен, тъй като ВАР установи фаул на Милик срещу Лоботка в началото на контраатаката.

За да дойде третата минута на добавеното време и неаполитанската лудост. Отиграване на Осимен бе продължено от Елмас, който сервира топката при далечната греда, където 23-годишният Джакомо Распадори забоде 0:1 и отприщи шампионска радост за Наполи.

На отбора на Спалети са достатъчни 2 победи, за да бъде обявен за шампион след 34 г. и математически, без да зависи от резултатите на преследвачите.

Но титлата може да бъде гарантирана още следващия уикенд, ако Наполи удари Салернитана на ст. „Диего Армандо Марадона“, а Лацио загуби от Интер на „Джузепе Меаца“ в Милано.