0

Н ападателят на ПСЖ Килиан Мбапе е взел решение за бъдещето си, според Le Parisien. Играчът планира да остане в парижкия клуб до лятото на 2024 г. Той е информирал президента на ПСЖ Насър Ал-Хелаифи за решението си. Катарският бос е против връщането на Мбапе в основния отбор на клуба, смятайки, че играчът го е предал.

Затова и Мбапе бе отстранен от заниманията с треньора Луис Енрике и дори не участва не само в турнето в Япония, но и в отборната снимка преди сезона, заедно с други, заложени на дузпата.

Поредната лятна трансферна сапунка с нападателя, който за втори път се отмята от уж спазарено и дългоочаквано преминаване на "Бернабеу", със сигурност е задвижена от амбицията на майка му (негов агент) да докара в семейството максимално много пари - от ПСЖ, от следващия отбор чрез очертаваща се многомилионна премия за подписване и сочен договор.

Явно сега той е готов да стисне зъби и да изсмуче от клуба полагащите му се през 2023/24 72 милиона евро от заплата, а от 1 юли 2024 г. вече да може да си избере свободно нов отбор, при което парите само за подписването може да достигнат дори 9-цифрена сума. 

Катарските чорбаджии на ПСЖ са бесни, че играчът отказва да продължи договора си, който при изтичането през 2024 г. ще остави клуба без пукнат цент при напускането на Мбапе като свободен агент без трансферна сума.

24-годишният футболист играе за ПСЖ от август 2017 г. През сезон 2022/23 Килиан вкара 41 гола и направи 10 асистенции в 43 мача за парижани във всички турнири. Порталът Transfermarkt оценява играча на 180 милиона евро.

Желанието на Мбапе, обаче, едва ли ще съвпадне с плановете на катарските шефове на ПСЖ, готови дори да го преотстъпят този сезон, но да не го оставят да си тръгне другото лято без в касите да влезе нито едно евро трансферна сума. Босът Ал Келаифи му бе предложил контракт до 2025 г. с клауза, която му отваря вратата за трансфер през 2024-та.

Предстои да се проследят и евентуалните ходове на Реал Мадрид, който има неотложна нужда от Мбапе - като подсилване на отбора и атаката му, но и същевременно като балсам за нараненото самочувствие на "мадридистите.

Прави впечатление, че на фона на растящото раздразнение на феновете на Реал от действията на французина, мадридските медии в един глас започнаха да хвалят Мбапе за отстояване на принципната позиция да изпълни докрай договора си, без да подпише нов с ПСЖ. 

НАЙ-СЕТНЕ! Кърти видеото с представянето на Мбапе в Мадрид - през 2045 година!