0

П омощник-съдията, който случайно беше нацелен в лицето с топката на мача от Бундеслигата между Волфсбург и Кьолн, беше изписан от болницата днес, съобщава ДПА.
Торбен Зивер ще превозен у дома с автомобил, предоставен от отбора на „Фолксваген“ Волфсбург, домакин на вчерашния мач от Първа Бундеслига, завършил 1:1. 

Той се игра в провинция Долна Саксония, докато съдията живее в Северен Рейн-Вестфалия.

Зивер трябваше да прекара нощта в болница във Волфсбург, защото беше буквално нокаутиран с изчистена силно в лицето му топка от защитника на Кьолн Макс Финкгрефе. 

Двубоят беше прекъснат за около 15 минути, тъй като той трябваше да получи медицинска помощ и беше заменен от четвъртия съдия Николас Винтер.

А намирането на заместник на Винтер влезе в световните новини в събота. Говорителят на стадиона попита дали някой от публиката има съдийски лиценз. 

Бившият юноша на Волфсбург Тобиас Крул, който е на 32 години, вратар и спортен директор в съседния клуб Гифхорн в регионалната футболна лига, пое ролята на четвърти рефер.

"Тобиас свърши страхотна работа и помогна много, много добре. Страхотно представяне. Имаме фиксиран план. Търсим някой на стадиона, който е с валиден съдийски лиценз", обясни реферът на мача Сьорен Щоркс.

Говорителят на съдиите Алекс Фойерхерд добави: "Ако нямаше съдия на стадиона, мачът щеше да продължи без четвърти рефер".

Източник: БТА