0

Манчестър Сити и Ливърпул се класираха за полуфиналите в Шампионската лига, след като елиминираха съответно Атлетико Мадрид (0:0 в реванша и общо 1:0) и Бенфика (3:3 на „Анфийлд“ и общо 6:4 от двата мача). 
Така полуфиналните двойки са: Манчестър Сити – Реал Мадрид и Ливърпул – Виляреал. Първите мачове са на 26 и 27 април, а реваншите – на 3 и 4 май.

Манчестър Сити устоя 0:0 на напора на Атлетико в Мадрид и с гола на Де Бройне на „Етихад“ е на полуфинал срещу Реал Мадрид. В последните 10 минути (плюс още 12 мин. Добавени) на терена стана напечено, заваляха тесли, при една от които Фелипе от Атлетико бе изгонен за ненужна балтия срещу Фоден след перфектен шпагат при тъчлинията.

Тя предизвика меле на терена, в което участваха титуляри и резерви от двата отбора. Особено войнствен бе Савич от Атлетико, за което бе удостоен с жълт картон. После дойде изгонването на Фелипе за втория му жълт картон, като той разигра драматичен етюд с размахване на ръце, гневни жестове, погледи, тюхкане и клетви под носа на немския рефер Даниел Зиберт. Показателно е, че след 80-ата мин. Съдията показа общо 8 жълти картона: на Йоренте, Савич и треньора на Атлетико Симеоне от домакините, и на Родри, Аке, Махрез, Фоден и Кансело за „гражданите“. Атлетико на няколко пъти бе на косъм от изравняването, но рикошетите в наказателното поле на Сити отиваха навън, а вратарят Едерсон дори нямаше време да се прекръсти с благодарност. 

На „Анфийлд Роуд“ Ливърпул поведе чрез Конате в 21-ата мин., Рамос изравни за Бенфика 1:1 в 32-ата. Два гола на Фирмино (55 и 65-ата мин.) дадоха спокойствие на домакините, но португалците не клекнаха, а чрез Яремчук (73) и Нунес (82) доведоха до 3:3 за едно достойно отпадане.