0

К акво пошепна халфът на Лестър Джеймс Мадисън в ухото на Салах точно преди отчайващото изпълнение на дузпа на египтянина, това е голямата загадка за феновете на „лисиците“ след изненадващата победа с 1:0 над Ливърпул.

До този момент голмайсторът на „червените“ и на Висшата лига имаше 15 поредни дузпи с отбелязан гол, но поведението му срещу Каспер Шмайхел бе озадачаващо, особено добавката след отбитата от датчанина топка.

Самият Салах спечели дузпата през първото полувреме, след като бе спънат в пеналта от игралия като централен защитник халф Уилфред Ндиди.



Шмайхел хвана ъгъла и отби, след което египтянинът би с глава в опразнената врата и уцели напречния дирек. Малко преди това камерите хванаха как Мадисън му подхвърля нещо, влизайки в дъгата пред пеналта. След това англичанинът остана на линията, точно зад чакащия сигнала Салах, като продължи да му говори, незнайно какво.

Лестър резна 1:0 Ливърпул след безумни пропуски на "червените"
Лестър Сити Ливърпул Лестър Сити Ливърпул Лестър Сити Ливърпул
12

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп забеляза случката, но не й отдаде голямо значение, поне пред репортерите. „Мадисън със сигурност говореше с него, но всеки опитва това, което не е проблем“, коментира германецът. „Мо обикновено вкарва от тези ситуации: тази вечер не го направи.“

Феновете в социалните медии обаче смятат, че Мадисън е причината Салах да пропусне, твърдейки, че халфът на Лестър е „обезсилил“ опонента си. Един от тях написа: „Бих искал да знам какво каза Джеймс Мадисън на Салах точно преди пропускането на дузпата“.

А друг добави: „Шмайхел & Maдисън направиха всичко възможно най-гадно, за да разколебаят Салах“.