0

3 дузпи и 6 гола видяха зрителите на стадион „Сантяго Бернабеу“ в Мадрид в контролата на Испания срещу Бразилия, завършила 3:3. Но имаше и горчилка от освиркванията на публиката по адрес на капитана на домакините Алваро Мората, бивш любимец на феновете на Реал М, който сега играе за столичния съперник Атлетико Мадрид.

"Боли ме душата, че в моята страна освиркват капитана на националния отбор и като чуя тези освирквания ме боли", каза испанският селекционер Де ла Фуенте.

" Бернабеу" беше чутовен, но като испанец се срамувам, когато играч от Испания бъде освиркван. Но огромното мнозинство подкрепи Испания. Работата на всеки е да възпитава в подкрепа на националния отбор. Тук трябва да оставим настрана цветовете на клубовете, а това е работа на пресата. Да видим дали всички можем да разрешим това!"

Гостите стигнаха до равенството в 96-ата минута от дузпа, след като в 87-ата – пак от 11-метров удар, Родри направи 3:2 за домакините с втория си гол от наказален удар в мача.

След 35 минути игра испанците водеха с 2:0 благодарение на друга дузпа, пак вкарана от Родри в 12-ата минута, и последващо попадение на Дани Олмо след асистенция на топ-таланта на Барселона Ламил Ямал. 

Но пет минути след началото на второто полувреме – 17-годишният играч на Палмейрас и бъдещо попълнение на Реал Мадрид Ендрик Фелипе Мораис де Соуза  изравни. Само преди три дни той вкара и дебютното си попадение за победата на Бразилия с 1:0 над Англия на контрола на друг митичен стадион - "Уембли". Самият Ендрик може да почерпи също и за това, че не бе изгонен в 78-ата мин., когато без топка отзад бутна и ритна своя пазач Кукурела, което за малко да предизвика масово меле на терена.

16-годишният Ламин Ямал пък участва в изработването и на трите гола за Испания и беше аплодиран бурно от публиката в Мадрид при смяната си в края на срещата, въпреки че е играч на големия съперник Барселона. 

В 13-ата минута Ямал направи пробив отдясно и беше повален от Жоао Гомес в наказателното поле, а Родри вкара наказателния удар за 1:0. 

В 36-ата минута Дани Олмо удвои след хитър пас на Ламин Ямал, като прокара топката между краката на бразилския защитник Бералдо. 

Пет минути преди края Родриго от Реал Мадрид върна едно попадение за гостите след грешно решение на вратаря Унай Симон.
В края на срещата двата отбора получиха по една дузпа за крайното 3:3. Най-напред Родри вкара след фаул срещу Ямал, а Ендрик даде топката на Лукас Пакета̀ да изравни в 6-ата минута на добавеното време.

СЪСТАВИТЕ

Испания: Унай Симон, Дани Карвахал, Кукурела, Льо Норман (81 Пау Кубарси), Лапорт, Нико Уилямс (88 Сансет), Родри, Ламин Ямал (91 Хесус Навас), Дани Олмо, Фабиан, Мората (80 Оярсабал);

Бразилия: Бенто, Уендел, Данило (46 Ян Коуто), Бералдо, Фабрисио Бруно, Бруно Гимараес (46 Андре), Жоао Гомес (46 Андреас Перейра), Лукас Пакета, Родриго (81 Галено), Рафиня (46 Ендрик), Винисиус Жуниор (71 Дъглас Луис).

Източник: БТА