0

В ратарят на „Славия“ Георги Петков си е глътнал езика три пъти след удара в главата, който получи след сблъсък с Жорди Кайседо в дербито с ЦСКА. Това разкри докторът на „белите“ Денис Йълмаз, който оказа първа помощ на стража и на практика спаси живота му.

Вратарят на „Славия“ Георги Петков си е глътнал езика три пъти след удара в главата, който получи след сблъсък с Жорди Кайседо в дербито с ЦСКА. Това разкри докторът на „белите“ Денис Йълмаз, който оказа първа помощ на стража и на практика спаси живота му.

Както е ясно, откарването на Петков в болница се забави с 8 минути заради заяла врата на линейката. Интересното е, че шофьорът на линейката е знаел за техническия проблем и не става въпрос за инцидент. "Първоначално Георги беше неадекватен, разказа медикът. - Веднага го питах: „Къде сме? Какъв е резултатът? С кой играем?“, Като ми отговори и на трите въпроса с „Не знам!“, реших да извикам линейката и да го изпратим в болницата. 3 пъти си гълташе езика и му го вадех.

Като казах на шофьора на линейката, че трябва да го изпратим в болницата, той ми каза: „Вратата не ми се отваря!“.

Аз го питах: „Как не ти се отваря? Това не е сериозно, защото трябва по най-бързия начин да действаме и да го изпратим в болницата.“ Просто бях шокиран! Ако имаше и същия случай и с Кайседо, не знам втората линейка как щяхме да реагираме, как да го изпратим, защото първата не ни стига, не е нормална. Не знам при втори случай какво щеше да се случи. За първи път ми се случва подобен казус с линейка“, допълни Йълмаз.

Ветеранът е изкарал цялата нощ във ВМА, за да е под наблюдение след полученото сътресение. Състоянието му е стабилно, няма фрактури и тежки травми. Вероятно ще бъде изписан до ден-два, но поне още 14 дни няма да има възможност да тренира. Не е ясно дали ще играе повече - Георги ще навърши 46 години през март.

Иначе куриозните кадри с неотварящата се врата на линейката веднага се превърнаха в хит не само у нас, но и във водещи спортни медии в чужбина. Най-сериозно внимание бе обърнато в италианската спортна библия „Газета дело спорт“, където наричатм ситуацията „тъжна българска картинка“.