0

Л егендата на "Ботев" (Пд) Димитър Вичев даде емоционално интервю, в което изрази разочарованието си от отношението на ръководството. Вичев бе титуляр на "канарчетата" в продължение на 16 сезона, носител на Купата на България през 1981 година с жълто-черния екип. Пазил и в националния отбор на България.

Легендата на "Ботев" (Пд) Димитър Вичев даде емоционално интервю, в което изрази разочарованието си от отношението на ръководството. Вичев бе титуляр на "канарчетата" в продължение на 16 сезона, носител на Купата на България през 1981 година с жълто-черния екип. Пазил и в националния отбор на България.

"Имам една болна тема в последните седмици. - започна Вичев в интервю за "Букмейкър рейтинги". - Някъде около Нова година са се събирали някакви фенчета на "Ботев". Мисля, че Иван Глухчев е бил един от малкото поканени от ветераните. И тези фенчета са разправяли – кои са тези легенди?! Не са били поканени нито Петьо Зехтински, нито Бакалов, Панчо Раков, Пашев, Пехливанов – да не ги изброявам всички. Тези, с които бихме "Барселона", "Байерн" (Мюнхен)… Не знам чия е вината, но се чувстваме обидени от това отношение.

Преди няколко години треньор ни беше Николай Костов заедно с Коце Видолов – обаждаха се, събирахме се, питаха ни за мнение или разговаряхме по различни казуси. Сега няма такова нещо. Ние все едно, че не същестуваме. Какви ветерани или легенди сме?! Легенди са тези, които имат по 15-20 мача с екипа на Ботев и после си заминават…

Гледам или чета, че в "Левски" например честитят на някого, връчват му плакет или значка.

С една дума – сещат се за ветераните си. Искам да го запишете точно така, както го казвам. Кой е вратарят с най-много мачове без допуснат гол – 108 мача? Димитър Вичев. Ние с Георги Велинов сме лидери в тази класация. Кой е вратарят с най-много спасени дузпи в България? Димитър Вичев. Заедно сме с Илия Вълов първи по този показател – по 12 спасени дузпи.

Знам, че по едно време Илко Пиргов имаше 11, но не съм следял след това дали ни е минал. Дадох живота си за "Ботев" (Пловдив), нищо че пристигнах от Чирпан. На 70-годишния ми юбилей миналата година никой от клуба не се обади, писмо не пратиха дори. Звъняха ми от "Берое", където също съм играл. Обадиха ми се всички приятели, с които сме играли в "Ботев", но не и от клуба", сподели през сълзи легендарният вратар.