0

"Левски" записа престижното 1:1 с "Динамо" (Киев) в курорта Белек, където двата тима са на подготовка. Двубоят бе изгледан от цялото ръководство на „сините“. "Левски" все още няма победа на турска земя след четири равни и едно поражение до момента.

"Левски" записа престижното 1:1 с "Динамо" (Киев) в курорта Белек, където двата тима са на подготовка. Двубоят бе изгледан от цялото ръководство на „сините“. "Левски" все още няма победа на турска земя след четири равни и едно поражение до момента.

Тимът на треньора Станимир Стоилов ще има възможност да прекъсне серията в понеделник, когато излиза срещу украинския "Верес" (Ровно) в последна проверка преди завръщането в България. Само преди дни пък "Динамо" (К) удари шампиона "Лудогорец" с 4:1.

Стоилов бе направил пет промени в състава, загубил с 0:1 от Генчлербирлиги.

Като титуляр на терена се появи дебютантът Сонко Сундберг

който доскоро игра за Гамбия в турнира за Купата на Африка. В състава се завърнаха също така вратарят Пламен Андреев, Андриан Краев, Асен Митков и Марин Петков.

Резултатът бе открит от "Динамо" (К) в 32-та минута, като след многоходова атака топката стигна до непокрития в наказателното поле Виталий Буялски, който стреля веднага и след рикошет влезе във вратата, пазена от Андреев.

След почивката играчите на "Динамо" (К) упражниха натиск, довел до удар в гредата на Витиньо. „Сините“ обаче не се огънаха и в 75-а минута заслужено изравниха на именития противник. След грешка в центъра на терена Димитър Костадинов овладя, напредна и с удар в десния долен ъгъл направи 1:1. До края на срещата пропуск за "Левски" направи Билал Бари, а гол на новото попълнение Килиан ван дер Каап бе отменено заради нарушение.

Неприятен момент за българския тим бе, че още в четвъртата минута

Хосе Кордоба напусна терена и бе откаран в болница

Панамският бранител се почувствал зле още на загрявката. Състоянието му е добро, но от "Левски" са преценили, че не е нужно да рискуват с оставането му на терена и е по-добре да му бъдат направени допълнителни медицински изследвания.

Станимир Стоилов остана доволен, но отново призна, че отборът има проблеми в атака. „Общо взето много полезна контрола срещу сериозен отбор. Все още ни висят проблемите с последния пас и шут и през двете полувремена не се справихме по най-добрия начин. Искам да се надиграваме с такива отбори, а не да ги надхитряме.

С оглед младостта на състава направихме добра проверка – резултатът не е важен“, коментира Мъри, като благодари и на феновете, които си закупуват виртуални билети за контролите на отбора.