0

Л егендата на MotoGP Валентино Роси окачи каската си за край на своята 25-годишна кариера.
42-годишният италиански мотоциклетист се сбогува емоционално след Гран при на Валенсия в неделя.
За него ласкаво се изказаха тенис легендата Роджър Федерер, холивудската филмова звезда Том Круз, както и героите от Формула 1 Люис Хамилтън и Макс Верстапен.

Валентино Роси каза "Сбогом" на моторите
Валентино Роси Валентино Роси Валентино Роси
4


Роси спечели девет световни първенства в моторния спорт, натрупайки богатство от около £150 милиона, изчисли „Сън“ и допълни: „Сега той може да се наслади на заслужена почивка с 14 години по-младата си половинка Франческа София Новело“. Освен това Доктора, както го наричат, може по всяко едно време да се качи на луксозната си яхта за 4 милиона британски лири и да отплава.

Имоти

Смята се, че Роси има имоти в Лондон, Ибиса и родния му град Тавулия, но най-впечатляваща е най-новата му покупка. В началото на годината той пръсна £4 милиона за чисто новата си играчка. Яхтата с дължина 89 фута се казва Sanlorenzo X88 и има максимална скорост от 23 възела като може да направи дълго пътуване благодарение на 9300-литров резервоар за гориво.
Преди нея Роси имаше Mochi Craft, която продаде след 15 години вярна служба. Луксозната Pershing 56, пък купи за £1,4 милиона и я нарече Titilla. После дойде и нейната наследничка Titilla II.

Половинката

Валентино се среща с Франческа през 2018 г. Тя е бивш модел на бельо, която беше лице на различни модни кампании в Милано. През последните сезони Новело бе неизменно в падока, където подкрепяше половинката си, след като преди това бе едно от момичетата на стартовата решетка. Дори чаровната брюнетка призна пред Vanity Fair, че е имала тежки моменти по онова време: „На 19 не е лесно да работиш с хора, които гледат и докосват дупето ти, докато минаваш“.

През годините Роси се среща с редица красиви жени, включително бившата победителка в конкурса за красота Линда Морсели в продължение на девет години.
Но през всичкото това време бащинството изглеждаше далеч за вечния ерген, който сякаш не искаше собствено потомство, пише „Сън“. 
Това обаче се промени наскоро с една забавна публикация в социалните мрежи през август. В нея Роси се облече като лекар и притисна стетоскоп към стомаха на приятелката си Франческа. Под снимката той написа: "След внимателен преглед можем да ви кажем, че Франси е бременна! Очакваме момиче."
Това обаче не означава, че скоро ще се чуят и сватбени камбани. Самата Франческо обясни пред GPOne.com още през февруари: „За мен това не е от съществено значение. Винаги казвам, че не е нужно да имаш пръстен на пръста си, за да имаш вяра в сърцето си."

Наследник на пистата

Въпреки че Роси се оттегля от моторния спорт, има член на семейството, който върви по стъпките му. 24-годишният полубрат по майчина линия Лука Марини беше подгласник в световния шампионат по Moto2 през 2020 г. Тази година той се присъедини към класа MotoGP с Esponsorama Avintia и се състезаваше заедно с Роси. А през октомври той осигури първия си пол позишън в MotoGP в квалификациите за Гран При на Емилия Романя.