0

Г олмайстор номер 1 в родния елит Мартин Камбуров обяви, че слага край на своята футболна кариера. Нападателят, който за последно бе част от „Берое“, се очакваше да доиграе сезона. Той обаче изненадващо съобщи, че не желае повече да е футболист.

Голмайстор номер 1 в родния елит Мартин Камбуров обяви, че слага край на своята футболна кариера. Нападателят, който за последно бе част от „Берое“, се очакваше да доиграе сезона. Той обаче изненадващо съобщи, че не желае повече да е футболист.

„Най-трудното за един футболист е да спре, сподели Камбуров пред „Дарик Радио“. - Просто защото футболът никога не омръзва. Това е нещо, което правих като дете. Имах щастието да го правя и 20 години професионално. Работех това, което обичам – много малко хора имат това щастие. За моя радост дълго време се наслаждавах на това нещо. Постижението, което направих е фантастично и феноменално.

Оставя ме със златни букви в историята. За мен това е напълно достатъчно. До момента не давах отговор на въпроса за „край на кариерата“ и това бе от чисто морална гледна точка към "Берое" и ситуацията, в която клубът изпадна. Виждам, че нещата се нормализират – имат ново ръководство, Петьо Хубчев ще е им е треньор, така че няма да имат проблеми. Бях готов да се върна, но вече има една седмица до подновяване на първенството. Така че – Край!“, заяви Камбуров.

Той се оттегля с рекордните 256 гола във футболния елит, с които подобри постижението на Петър Жеков.

Преди месец пък Камбуров остана на второ място в класацията „Футболист на годината“, като не успя да се пребори с Кирил Десподов за приза. „Първият гол, трябва да се върнем доста назад – 1998 година. Юноша съм на „Ботев“ (Пловдив). Аз съм легенда на „Локомотив“ (Пловдив), имам се за такава, но съдбата ми беше да съм юноша на „Ботев“, допълни нападателят.