0

Н ай-добрата ни биатлонистка Милена Тодорова бе принудена от организаторите на зимната олимпиада да чака до последно за утрешния масов старт при жените. Българката е първа резерва и по правилник това означава, че трябва да е на разположение, защото финалните списъци с 30-те участнички ще станат ясни 2 часа преди старта.

Най-добрата ни биатлонистка Милена Тодорова бе принудена от организаторите на зимната олимпиада да чака до последно за утрешния масов старт при жените. Българката е първа резерва и по правилник това означава, че трябва да е на разположение, защото финалните списъци с 30-те участнички ще станат ясни 2 часа преди старта.

Милена се надява да се случи чудо и да намери място в последната надпревара в биатлона, като днес направи лека вработваща тренировка около час и половина, за да се подготви за евентуален старт.

Останалите ни състезатели караха 2 часа и половина ски, тъй като тимът ни има още три световни купи до края на сезона и няколко дни, след като се приберат у нас, ще пътуват за Контиолахти (Фин), където на 28 февруари започват състезанията.

Ваксмайсторите на отбора пък ще са на пистата в Джандзяку няколко часа преди състезанието, за да тестват ските на Тодорова и да ги подготвят за евентуален старт. Организаторите ще изчакат първо резултатите от PCR тестовете, които се взимат на всички битлонисти сутрин, и ако някоя от жените отпадне, ще дадат сигнал на българския щаб.

Заради студеното време в Джандзяку женския масов старт бе изместен от 19 февруари за 18-и с начло 9 часа българско време.