0

Н ова Броудкастинг Груп придоби изключителните телевизионни права за излъчване на UEFA EURO 2024™ и UEFA EURO 2028™. Водещата медийна и технологична компания ще даде възможност на българските зрители да продължат да се наслаждават на силните емоции, които предлага най-престижният футболен турнир с участието на национални отбори в Европа. Следващото европейско първенство по футбол ще бъде проведено в Германия и ще може да се проследи в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

Нова Броудкастинг Груп придоби изключителните телевизионни права за излъчване на UEFA EURO 2024™ и UEFA EURO 2028™. Водещата медийна и технологична компания ще даде възможност на българските зрители да продължат да се наслаждават на силните емоции, които предлага най-престижният футболен турнир с участието на национални отбори в Европа. Следващото европейско първенство по футбол ще бъде проведено в Германия и ще може да се проследи в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

„Щастлив съм да обявя, че Нова Броудкастинг Груп спечели правата за излъчване на мачовете от предстоящите две европейски първенства по футбол през 2024 и 2028 година. От тази година започваме да излъчваме и още едно голямо футболно събитие на Стария континент – Лигата на нациите. Горди сме, че сме домът на големия спорт и нашите зрители имат привилегията да следят първокласно и разнообразно спортно съдържание, изживявайки незабравими моменти“ – коментира Дирк Геркенс, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп и директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на Юнайтед Медия.

Нова Броудкастинг Груп придоби ексклузивните права за телевизионно излъчване и на трите цикъла от Европейските квалификации в периода 2022-2028 г. с изключение на мачовете на българския национален отбор. Квалификациите ще определят участниците на UEFA EURO 2024™, FIFA World Cup 2026 и UEFA EURO 2028™. Колосите на Стария континент Германия, Италия, Англия, Испания, Нидерландия, Португалия неизменно ще радват своите привърженици от телевизионния екран.

Три издания и на UEFA Nations League - 2022-23, 2024-25 и 2026-27 - ще са на разположение на зрителите на Нова Броудкастинг Груп, с изключение на мачовете на българския национален отбор. Младият турнир, стартирал преди 4 години, е още една вълнуваща и интересна надпревара, която освен трофей за най-добрите, дава и допълнителна възможност за класиране на голям футболен форум и на по-скромните отбори от Европа.

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света. Първият премиум платен спортен пакет на пазара DIEMA XTRA осигурява богато спортно съдържание в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество. DIEMA XTRA включва ексклузивни спортни събития като българското футболно първенство, мачовете за Купата на България, английската Висша лига, Купата на Лигата на Англия, германската Бундеслига, френската Лига 1, Формула 1, баскетболните срещи от НБА, испанската баскетболна лига, континенталната хокейна лига, зрелищни бокс турнири и още много интригуващи първенства, обзорни и магазинни спортни предавания, токшоута и коментарни студиа.