0

Е квадорските фенове имаха повод за радост след силната игра и победата на техните любимци с 2:0 срещу домакина Катар на старта на Мондиал 2022, но празненствата след успеха не бяха пълноценни заради забраната за продажба на бира по стадионите в страната-домакин.

В края на първото полувреме колоритните привърженици, облечени в жълто, показаха чувство за хумор и започнаха да скандират "Queremos cerveza, queremos cerveza" ("Искаме бира, искаме бира") по повод решението на катарските власти да забранят продажбата на кехлибарената напитка по стадионите по време на световното първенство. На първия мач от Мондиала домакините разрешиха единствено продажба на безалкохолна бира.

Авторът на двата гола за Еквадор Eнер Валенсия бе избран за Играч на мача в първия двубой от световното. Нападателят, известен с прозвището Супермен, е автор на последните пет гола за Еквадор на мондиали. Така той с което се приближи до рекорда на Еузебио (Португалия 1966), Паоло Роси (Италия 1982) и Олег Саленко (Русия 1994), които имат по шест поредни гола за своите страни.

"Толкова много пъти съм мечтал да спечеля този мач на откриването. Сбъднах една мечта, че успях да отбележа и да помогна на моя отбор да вземе трите точки", каза Валенсия пред репортерите след мача.

"Успяхме да вкараме два гола още през първата част, които ни помогнаха да контролираме играта и да спечелим мача. Смятаме, че можем да стигнем много далеч на този турнир", добави нападателят на турския Фенербахче.
Той обаче имаше и лоши моменти, тъй като трябваше да напусна мача четвърт час преди края му заради травма.

При смяната му той веднага беше третиран с лед на коляното, а Валенсия има пет дни да се оправи, след като в идния мач на еквадорците е срещу Нидерландия в група А.