0

 

В Хърватия са на седмото небе от радост след големия успех срещу Бразилия. Но в тима размаха пръст на държавници управници веднага след четвъртфинала. Кметът на Загреб Томислав Томашевич веднага се обадил на президента на федерацията Мариян Кустич. След поздравленията шефът му казал: „Искаме стадион“, а след това хвърлил телефона в ръцете на Лука Модрич. Не е ясно какво точно са си казали звездата и Томашевич, но е ставало въпрос за стадиона. Както е известно след сребърните медали през 2018 година президентът Андрей Пленкович обеща нов стадион в Загреб, но общо взето чак скоро стартира ремонт на „Максимир“.

Иначе само асистентът за гола на хърватите Мислав Оршич за кратко уважи партито на половинките на хърватските национали след победата. Той отдели няколко минути с тях и се прибра да почива в хотела, както сториха и всички останали играчи.

Хърватският министър на строителството и държавните имоти поведе шествие по улиците на Доха след големия триумф. Иван Паладина е пристигнал в Катар точно преди двубоя за Бразилия, но веднага след него се прояви като лидер на тълпата в бяло и червено.

Очаквано Загреб не спа след триумфа. Със заря, факли, музика и сирени празнуваха хората цяла нощ. Емоциите можеха да се видят както по улиците и в домовете на хърватите, така и чак в далечно Чили, където новината за победата завари премиера на страната Зоран Миланович.

В град Дубровник пък едно от кафенетата бе потрошено от хърватски фенове от радост. Привърженици удряха маси и столове след драмата срещу Бразилия. Оказа се, че това кафене е собственост на звездата на Босна – Един Джеко.