0

В ратарят на Бразилия Едерсон заяви, че тимът може да изпълни мечтата си за световното първенство, само ако има "манталитет на победител" през следващите седмици. Отборът на Тите преследва титлата в най-престижното футболно състезание от 2002 г. насам. 

Вратарят на Манчестър Сити Едерсон заяви, че всякаква репутация ще бъде оправдана, само ако дадат всичко от себе си и не откъсват очите си от купата. "Знаем колко е трудно, но имаме добър отбор с голям потенциал да стигне до финала и да се опита да го спечели", каза той пред официалния уебсайт на своя клуб. 

"Трябва да имаме този манталитет, манталитет на победител. Трябва да мислим, че ще бъдем там, ще работим, за да бъдем там и това е, което ще направим световното първенство си е световно първенство. Когато говорите за това състезание, това, което идва в съзнанието на всеки играч, е моментът, в който вдига трофея - и това не е по-различно за мен. Когато мисля за световното първенство, си представям как Бразилия печели трофея", допълни Едерсон.

Медиите в Бразилия спекулират с това какъв ще е съставът на тима за мача със Сърбия. Те се позовават на информации от последните тренировки на „селесао“. 

„О Глобо“ексклузивно разкри кои играчи е избрал Тите за мача. В атака пред всички останали ще бъде Ричарлисон. Както се очаква, Алисон ще бъде на вратата, Тиаго Силва и Маркиньос ще бъдат в центъра на защитата, докато Алекс Сандро и Данило ще действат като бекове. Каземиро и Пакета ще бъдат в халфовата линия. 

Зад Ричарлисон ще е Неймар, а по крилата ще видим Винисиус Жуниор и Рафиня, което означава, че Бразилия ще играе в схема 4-2-3-1. Феновете не са доволни от споменатата настройка, въпреки че „О Глобо“ отбелязва, че тя е добре стикована с тази, с която се предвижда да излезе Сърбия. Бразилците вярват, че по този начин ще запазят владеенето на топката и ще имат шансове от контраатака.

„О Глобо“ добавя, че с Жесус, Антонио, Педро, Родриго, Мартинели, Рибейро и Бруно отборът на Бразилия ще получи допълнителна свежест от резервната скамейка в последните минути на мача, което може да се окаже решаващо.

Сръбският национален отбор пък никога не е преминавал груповата фаза на световното първенство по футбол след разпадането на Югославия, но защитникът Стефан Митрович вярва, че треньорът Драган Стойкович е донесъл правилния манталитет на отбора да стигне до фазата на елиминациите. Сърбия отпадна в груповата фаза през 2010 г. и 2018 г. и не се класира през 2014 г.

Миналата година за селекционер бе назначен Пикси Стойкович, бивш югославски национал, който е играл на няколко световни първенства и европейски първенства и той успя да изстреля тима в друга орбита. "Той е невероятен, от първия момент наложи шампионски манталитет. Той знае, че трябва да пресираме от самото начало", каза Митрович пред репортери. "Определено той е много важен човек във всичко, което сме правили досега.

С опита си на световни първенства той може да ни покаже как да постигнем успех в този турнир", добави бранителят. Както Митрович, така и вратарят Ваня Милинкович-Савич признаха, че бразилците са един от фаворитите на турнира, но нямат никакви притеснения да играят срещу петкратните шампиони толкова рано. "Всеки знае тяхната история, техния манталитет и качеството на играчите... Но мисля, че е отлично, че играем с Бразилия още в първия мач", каза Милинкович-Савич.