0

Т реньорът на Фенербахче Жозе Моуриньо призна, че изпитва тъга относно Евро 2024, защото по всяка вероятност то ще бъде последното не само за германеца Тони Кроос, но също така за португалеца Кристиано Роналдо и хърватина Лука Модрич.

“Тъжен съм, защото вярвам, че това е последното Европейско първенство за Кроос, Модрич и Роналдо. Казвам, че това е тъжно, защото не виждаме често играчи като тях. В случая на Кристиано и Модрич футболът беше благоприятен спрямо тях и им даде честта да бъдат считани за най-добрите в света в някои моменти. За Кроос обаче смятам, че не получи достатъчно признание за футболиста, който е. За мен той е абсолютно невероятен играч”, коментира Моуриньо пред германския журналист Филип Кеслер.

Специалния също така погледна към бъдещето, посочвайки английската звезда Джуд Белингам като най-добрия сред настоящите млади играчи. “Според мен Белингам в момента е най-добрият млад футболист в света. Гледайки в бъдещето и представяйки си в какво може да се превърне след няколко години…”, добави той.