0

„Дали случилото се с Роналдо ще повлияе на Португалия? Не, не мисля така, това е тема, за която дори не се говори, нито един коментар не е направен на тренировка, при пътуване, в хотела... Това не е тема дори за самия него“, коментира селекционерът на Португалия Фернандо Сантош преди първия мач на „мореплавателите“ на Мондиал 2022 срещу Гана днес.

„Важното е, че всички играчи са във фантастично състояние на духа. Ние имаме мечтата, имаме амбицията и имаме способността да се борим за световната титла. Това е, което ще направим, ние не сме самонадеяни, просто сме уверени в качеството на нашия екип и нашата работа”, добави опитният специалист.

„Да спечелиш световно е много трудно за всеки отбор. Единствената дума, която се пише в лекционната зала, е „ние“. Това е от съществено значение, без значение как протичат игрите след това. Тя е отправната точка, без нея нищо не съществува. През 2018 г. преди световното имаше инцидент. (б.а. - атака срещу футболистите на Спортинг Лисабон от феновете). Така 6-7 играчи пристигнаха на тренировъчния лагер без клуб и без ясно бъдеще.

Средата беше много добра, точно като днес, но беше много трудно толкова много играчи да решават бъдещето си“, каза още Сантош. „Поставих си цел, която е много трудна, но това е да доставя голяма радост на жителите на Португалия, с много качество, работа и страст във всеки мач. Португалците може да са разделени по време на сезона, но когато започнем с мачовете, площадите ще бъдат пълни, всички ще се вкопчат в телевизорите и искаме да им донесем голяма радост“, смята той.

„Гана е супер добре организиран отбор, много бърз в преходите и контраатаките, с много качествени играчи, познаваме противника добре и го уважаваме, но трябва да мислим за себе си, да подобрим уменията си и да стигнем до победата. Трябва и да сме много внимателни към всичко и да не мислим, че е просто опит да постигнем целта. Лягам си много спокоен, защото всички са готови и ми дават гаранции, че ще изиграят страхотен мач и ще спечелят“, завърши Сантош.

Треньорът на Гана: Кристиано не ни интересува

„Не се тревожа за това как е Роналдо. Предполагам, че е добре. Голяма чест е да бъда на Световното първенство и голяма чест да се изправя срещу Португалия. Не знам и не ме интересува дали Роналдо ще играе“, коментира селекционерът на Гана Ото Адо. „Няма да е лесно на Португалия да ни победи, но нищо не е невъзможно. Роналдо и Бернардо Силва са много добри, но ние също имаме отлични футболисти и, повтарям, нищо не е невъзможно на това световно първенство”, добави той.

Нападателят Андре Аю също говори с журналистите и също беше попитан за Роналдо: „Това не е наш проблем, той е страхотен играч и страхотен професионалист, нямам какво повече да кажа“.