1

С гръм и трясък се завърна в художествената гимнастика Влада Николченко, която беше прекратила кариерата си и се беше отдала на работа с деца в Дубай.

В периода на отсъствието си от килима 20-годишната звезда от Харков си направи и няколко разкрасителни пластични операции, а през септември претърпя и хирургическа интервенция на рамото.  Едва след две седмици тренировки с Ирина Дерюгина в Киев Влада се включи в шампионата на Украйна и грабна бронз на лента. В многобоя бившата лидерка на националния отбор завърши 12-а, а първа е Виктория Оноприенко.

„След 2-годишно прекъсване – веднага на състезание. Бронзовият медал за мен е с цената на злато минимум от световно. Нека това бъде ново начало и отправна точка към нови върхове. Всъщност никога не съм се отказвала от спорта и постоянно тренирах във фитнеса. Разбирам, че никой не ме е очаквал тук и момичетата няма да ме приемат с радост, но Дерюгина се съгласи да опитаме“, обясни сексбомбата, която в края на юни написа в Инстаграм: „Изоставих дома си в Емирствата, за да се върна да живея в Украйна. Само преди няколко месеца даже не мислех за такъв обрат на съдбата. Честно казано трудно взех това решение, но сега съм заредена, както никога. Животът е удивително нещо“.


174-сантиметровата Николченко е бронзова медалистка от световни и европейски първенства, както и от Европейските игри в Минск 2019. След първия състезателен ден от първенството на Украйна, тя не усещала краката и ръцете си. При пирует с обръч Влада дори паднала. „Контузията на работа също се обади и не можех да вдигна ръката си. Операцията беше полезна, но не може да е ефективна на 100% за професионалния спорт“, отчете гимнастичката пред suspilne.media.

„Старата Влада се подготвяше по един начин, но сега трябва да открия други ключове към себе си. В спокоен режим на тренировка се справям добре, но на състезание трябва да овладееш стреса, емоциите, адреналина, да се стегнеш, за да не ти треперят краката, трудно е след две години. Усещам, че сега липсва състезателната практика. Иначе нямам проблем с новия правилник. Все още не претендирам да бъда в състава за световното първенство. Никой няма да отстъпи мястото си. Но съм решена да работя и да докажа, че трябва да съм тук".