0

Ш вейцария и Камерун се изправят един срещу друг в първи двубой от група „G“ на световното първенство в Катар днес. Срещата на стадион „Ал Джануб“ в град Ал Вакра стартира в 12:00 часа.

Тимовете на Швейцария и Камерун излизат за пръв път един срещу друг не само в официален двубой, а и като цяло. Фаворит е представителят на Европа, но неговият опонент е сред най-силните африкански отбори, който обаче в началото на годината претърпя разочарование, след като успя да стигне само до бронзовите медали на домашната Купа на Африканските нации.

Преди дни швейцарците премериха сили с Гана и загубиха с 0:2, след като не отправиха нито един точен удар към вратата на съперника. Това поражение идва след три поредни победи в Лигата на нациите, които оставиха тима в Лига „А“. За класирането си на Мондиала пък тимът поднесе изненада с първото си място в група с Италия, където бе още и България.

Камерун имаше време за две контроли преди началото на шампионата, в които обаче не спечели - 1:1 с Ямайка и 1:1 с Панама.