0

Ш вейцария победи Сърбия с 3:2 в изключително драматичен мач от група „G“ на световното първенство в Катар, в който дори се стигна до бой между играчите в самия край. 

Успехът подсигури второто място в групата за „кръстоносците“, които завършват с 6 точки, докато Сърбия остава на дъното с едва 1 точка на сметката си. Така хората на Мурат Якин си гарантираха мач с Португалия на 1/8-финалите на Мондиала.

Старият познайник на сърбите Джердан Шакири даде аванс на "кръстоносците", след като в 19-ата минута получи топката от Джибрил Соу и със силен удар по трева прати топката в мрежата. В 26-ата минута на мача обаче, Александър Митрович изравни, след като засече центриране на Душан Тадич в мрежата.

Девет минути по-късно обратът бе пълен, след като този път точен бе Душан Влахович. Швейцария изравни резултата в 44-ата минута, когато Бреел Емболо засече центриране отдясно на Шакири по тревата, пращайки топката в мрежата от 2-3 метра. Три минути след началото на второто полувреме Ремо Фройлер вкара трети гол за Швейцария, след като Рубен Варгас му подаде с пета. 

В другия мач от групата Камерун победи Бразилия с 1:0 с гол на Венсан Абубакар в добавеното време. Нападателят на „неукротимите лъвове“ си свали фланелката при радостта си и за това си действие получи втори жълт и респективно червен картон.

Бразилия завърши на върха в група G с актив от 6 точки и ще се изправи срещу Южна Корея във фазата на осминафиналите, докато Камерун е на 3-о място с актив от 4 точки и отпада.