0

З вездата на националния отбор на Бразилия по футбол Неймар поднови тренировки преди сблъсъка с Република Корея от осминафиналите на световното първенство в Катар.

Неймар се включи в днешното занимание и тренираше с топка, отправяйки удари към вратата само два дни преди следващия двубой на тима.

Добрата новина за петкратните световни шампиони дойде в същия ден, когато левият защитник Алекс Телеш и нападателят Габриел Жезус отпаднаха от състава до края на турнира поради контузии, получени при загубата с 0:1 от Камерун в петък, както и за влошеното здравословно състояние на легендата Пеле.

Неймар не беше тренирал, след като получи травма на десния глезен в първия мач на Бразилия срещу Сърбия. На снимки, публикувани от бразилската футболна конфедерация, се вижда как днес той прави серия от индивидуални спринтове, рита топката с двата крака и не показва признаци на болка.

Лекарите на бразилския отбор не дадоха обаче актуална информация за състоянието на Неймар или дали той ще бъде на разположение за мача срещу Република Корея.