0

Б ританката с български корени муай тай звезда Дакота Дичева продължава да идвлява в PFL (Световните бойни серии). Състезателката ще има втора битка в промоцията, а това ще се случи следващия месец в легендарната зала "Медисън скуер гардън". Там Дичева когато ще се изправи срещу Катрин Корогенес в Ню Йорк

Дакота е горда да бъде част от растежа на жените в спорта преди битката си на предстоящото събитие на PFL шампионата в Ню Йорк следващия месец. 24-годишната състезателка е една от най-обещаващите бъдещи британски ММА бойци. Тя е вдъхновена от нарастването на популярността на женския спорт в нацията.

Бившата британска шампионка по муай тай премина към ММА миналата година и оттогава е непобедима в пет професионални битки, като спечели дебюта си в PFL през август с нокаут за по-малко от минута.

Женският спорт в Обединеното кралство е на най-високото си ниво за всички времена, като успехът на английските лъвици на тазгодишното Европейско първенство е кулминацията. Дичева присъства на битката за титлата на Клариса Шийлдс и Савана Маршал в Лондон този месец. Това бе главният мач на първата карта изцяло от жени в историята на бокса. Събитието, което събра над два милиона зрители, имаше огромен успех и Дичева се вдъхнови. „Наистина съм развълнувана да бъда част от растежа на жените в спорта, чувствам, че даваме пример. Жените на Англия печелят и аз съм част от това и съм наистина горда". 

Дичева е тренирана от майка си през по-голямата част от кариерата си. Но преди последната си битка отиде в САЩ, за да се подготви. Дичева реши да направи American Top Team във Флорида свой нов дом. Това е фитнес зала, която е премала звезди от UFC като Хорхе Масвидал и Дъстин Поаре. Дичева призна, че нивото на борбата в новата й зала е нещо, което не е успяла да постигне вкъщи в Англия.