0

В ъпрос към футболиста на САЩ Уолкър Цимерман вдигна настроението преди осминафинала срещу Нидерландия. Тема номер 1 преди двубоя е дали Кристиан Пулишич ще играе. Асът на Челси се контузи в последния мач в долната част на корема. А един от репортерите не се сдържа и попита: „Как е пенисът на Пулишич“. Въпросът предизвика много смях и усмивки. 

Все пак Цимерман каза и очакванията си за двубоя. „Няма да е лесно, без съмнение. Нидерландия е фаворит, отбор с традиции и сериозна визитка. Да не говорим за играчите. Ван Дайк е невероятен, ще трябва да се потрудим доста, за да реализираме на Нидерландия“, обясни още той.

В същото време капитанът на САЩ Тейлър Адамс се скара с ирански журналист на тема расизъм. Репортерът го обвини, че нарочно е объркал името на Иран преди дни. Адамс първо се извини за грешка, а след това каза: „Има дискриминация навсякъде по света. Но има и грешки. Спрете вече“, каза Адамс.

Селекционерът на Нидерландия Луис Ван Гаал обяви, че е човек, който не прекъснато прави планове за бъдещето. Той стори това на брифинг преди осминафинала на Мондиал 2022 срещу САЩ. Ван Гаал бе попитан дали би стана селекционер на Белгия. Както е известно Роберто Мартинес напусна онзи ден. „Белгия е много красива страна с много приятелски настроени хора. Вече казах в едно интервю, че ако станем шампиони, оферти ще дойдат.

Според нидерландските медии ние обаче няма как да станем шампиони. Ще видим. Не живея в миналото. Винаги правя планове за бъдещето. Както аз правя такива планове, сега и Белгия ги прави“, обясни Ван Гаал.
„САЩ е отбор с много енергия, но ние ще направим всичко възможно, за да ги победим. Те се развиват бързо и имат много играчи в топ клубове от Европа. САЩ са перфектен пример за добър тим. Има национални отбори, които притежават много добри индивидуалности, но не са добър отбор. Това е отбор с визия, изпълняващ много добре плана, който има“, заяви Ван Гаал.

По отношение на критиките в нидерландските медии относно играта на „лалетата“ в Катар селекционерът заяви следното: „През 2014 година бе същото. Медиите бяха изключително негативни. Сега отново. Аз и играчите обаче сме свикнали с това и продължаваме по нашия път. Ако трябва да вярвам на нидерландските медии, никога няма да станем световен шампион“, добави той.

Ван Гаал коментира и изказването на Мемфис Депай, че предпочита да играе в атака с Бергвайн, вместо Гакпо. „Мемфис просто е изразил мнението си. Не виждам нещо лошо в това“, сподели още Ван Гаал.

Вирус продължава да мъчи „лалетата“ преди двубоя срещу САЩ. Вчера те тренираха в пълен състав, но медиите в нидерландия съобщават, че Френки Де Йонг и Мартен Де Рон са болни. Все пак от щаба на „лалетата“ ще направят всичко възможно те да участват в срещата, която е днес от 17:00 часа.